Management

Personal Tech
Zuckerberg

Zuckerberg dwong Android-gebruik af bij Facebook-top

Facebooks topmanagers zijn door CEO Mark Zuckerberg verplicht om Android te gebruiken, niet iOS.

Mark Zuckerberg © CC BY - SA 2.0 - Flickr.com Anthony Quintano
15 november 2018

Facebooks topmanagers zijn door CEO Mark Zuckerberg verplicht om Android te gebruiken, niet iOS.

De hoogste baas en oprichter van 's werelds grootste social network heeft zijn managementteam het bevel gegeven om Android-smartphones te gebruiken. Naar verluidt is dit decreet afgevaardigd nadat Apple-CEO Tim Cook harde woorden heeft geuit over Facebook en diens businessmodel.

Android, het mobiele besturingssysteem van Google, heeft wereldwijd veel meer gebruikers dan iOS, van Apple. Dit feit zou door Facebook-CEO Zuckerberg zijn aangevoerd voor het decreet. Jaren terug heeft de topman zijn developers al eens gedwongen om het sociale netwerk alleen vanaf mobiel te gebruiken. Dat was toen om de enorme achterstand op smartphonegebied in te lopen. Facebook was toen op pc's best te gebruiken, maar de interface en mogelijkheden van de mobiele app liepen enorm achter.

Apple versus Facebook

Nu heeft de topman van het nog altijd groeiende social network zijn managementteam opgedragen om Android te omarmen, meldt onder meer The Verge. De bron is een uitgebreid artikel van The New York Times dat een kijkje in de keuken van Facebook geeft. De verplichting om voortaan Google's platform te gebruiken, zou zijn opgelegd na een publieke aanvaring tussen Apple-CEO Tim Cook en Zuckerberg.

Laatstgenoemde heeft fel gereageerd op nauwelijks verholen kritiek van zijn concullega-CEO. Cook heeft namelijk in een interview verklaard dat hij nooit in de positie zou zijn geraakt waarin Zuckerberg verkeert door het hele privacyschendingsschandaal van Cambridge Analytica. Die firma, inmiddels opgedoekt, heeft data van miljoenen Facebook-gebruikers buitgemaakt en benut voor campagnes om onder meer de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de Brexit te beïnvloeden. "Wij gaan geen handel drijven met jouw persoonlijke leven", zei Cook in het MSNBC-interview.

2
Reacties
Leon Jansen 15 november 2018 15:11

Als je toch geen waarde hecht aan je privacy kan je ook veel beter een OS van Google gebruiken toch...
Facebook....was dat niet dat platform waar je ouders je verhalen over verteld hebben...

Peter Mul 15 november 2018 12:21

Ook wij staan geen iOS apparaten toe op ons bedrijfsnetwerk, te gammel maar dominant, geen echte kwaliteitscontrole, enz.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.