Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuckerberg dwong Android-gebruik af bij Facebook-top

De hoogste baas en oprichter van 's werelds grootste social network heeft zijn managementteam het bevel gegeven om Android-smartphones te gebruiken. Naar verluidt is dit decreet afgevaardigd nadat Apple-CEO Tim Cook harde woorden heeft geuit over Facebook en diens businessmodel.
Mark Zuckerberg 2018
© CC BY - SA 2.0 - Flickr.com
CC BY - SA 2.0 - Flickr.com

Android, het mobiele besturingssysteem van Google, heeft wereldwijd veel meer gebruikers dan iOS, van Apple. Dit feit zou door Facebook-CEO Zuckerberg zijn aangevoerd voor het decreet. Jaren terug heeft de topman zijn developers al eens gedwongen om het sociale netwerk alleen vanaf mobiel te gebruiken. Dat was toen om de enorme achterstand op smartphonegebied in te lopen. Facebook was toen op pc's best te gebruiken, maar de interface en mogelijkheden van de mobiele app liepen enorm achter.

Apple versus Facebook

Nu heeft de topman van het nog altijd groeiende social network zijn managementteam opgedragen om Android te omarmen, meldt onder meer The Verge. De bron is een uitgebreid artikel van The New York Times dat een kijkje in de keuken van Facebook geeft. De verplichting om voortaan Google's platform te gebruiken, zou zijn opgelegd na een publieke aanvaring tussen Apple-CEO Tim Cook en Zuckerberg.

Laatstgenoemde heeft fel gereageerd op nauwelijks verholen kritiek van zijn concullega-CEO. Cook heeft namelijk in een interview verklaard dat hij nooit in de positie zou zijn geraakt waarin Zuckerberg verkeert door het hele privacyschendingsschandaal van Cambridge Analytica. Die firma, inmiddels opgedoekt, heeft data van miljoenen Facebook-gebruikers buitgemaakt en benut voor campagnes om onder meer de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de Brexit te beïnvloeden. "Wij gaan geen handel drijven met jouw persoonlijke leven", zei Cook in het MSNBC-interview.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in