Management

Security
bugbounty

ZTE breidt bugbounties uit naar 5G-netwerken

Samenwerking met YesWeHack.

12 oktober 2021

Samenwerking met YesWeHack.

Het Chinese technologiebedrijf ZTE heeft zijn bug bounty-regeling uitgebreid naar 5G-netwerken en diensten. De Chinezen willen zo beveiligingsproblemen in de producten oplossen die sinds de lancering van commerciële 5G-netwerken zijn ontstaan.

Er wordt samengewerkt met bug bounty-platform YesWeHack, zo meldt ZDNet. Op het platform zijn zo’n 30.000 security-onderzoekers actief. De bedoeling is dat een reeks producten van ZTE wordt getest waaronder smartphones, maar ook cloudcomputing- en databasebeheersystemen. Een ontdekte bug kan 2.000 dollar waard zijn, afhankelijk van de ernst.

In ZTE's productportfolio zitten onder meer handsets, mobiele breedband en chipsetmodules voor terminals en randapparatuur. Met de hulp van bug bounty-jagers kunnen de in Shenzhen gevestigde leverancier in staat worden gesteld om hiervoor een "degelijke cybersecurity governance-structuur" op te zetten.

Transparantie

Zhong Hong, Chief Security Officer van ZTE meldt dat het bedrijf met meer openheid en transparantie probeert klanten vertrouwen te geven. “Door hen te laten zien wat we doen en hoe we end-to-end beveiliging bieden. Onze samenwerking met YesWeHack zal bijdragen aan de veiligheid van ZTE's producten en aan de nieuwe uitdagingen die de commercialisering van het 5G-netwerk met zich meebrengt."

Veel bedrijven werken met bugbounties, zoals Google, Facebook en Microsoft. Ook het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) schreef een bug bounty uit voor de CoronaMelder-app.  

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.