Beheer

Zakelijke software
Zoom

Zoom wil betalende klanten sterkere encryptie gaan bieden

Ook bepaalde organisaties komen in aanmerking voor sterkere encryptie.

© Zoom
2 juni 2020

Ook bepaalde organisaties komen in aanmerking voor sterkere encryptie.

De videoconferencingtool Zoom is van plan om sterkere encryptie beschikbaar te stellen voor betalende klanten en organisaties als scholen. Welke organisaties hier precies voor in aanmerking komen, is nog onduidelijk. Ook is niet bekend wanneer de sterkere encryptie precies beschikbaar wordt.

Het plan werd afgelopen vrijdag tegenover Reuters bevestigd door security-consultant Alex Stamos van Zoom. "Het huidige plan is om betalende klanten en enterpriseklanten van wie het bedrijf weet wie ze zijn, extra beveiliging te bieden", aldus Stamos. Hij benadrukt echter ook dat de exacte plannen nog niet vastliggen en dus nog kunnen veranderen.

Volgens Stamos bestaat het plan uit een combinatie van technologische, veiligheids- en zakelijke factoren. De techniek is waardevol, maar er zitten ook nadelen aan. Door end-to-end-encryptie toe te voegen kan het trust and safety-team van Zoom ook niet langer deelnemen aan vergaderingen en zo misbruik aanpakken, vertelt Stamos bijvoorbeeld. Daarnaast is het niet langer mogelijk om in te bellen op een vergadering via een telefoon. Dat zijn redenen om de sterkere beveiliging niet voor gratis gebruikers beschikbaar te stellen. 

Overname Keybase

Het plan om end-to-end-encryptie toe te voegen aan het platform, bestaat al langer. Zoom kocht begin mei het bedrijf Keybase, dat een veilige dienst op heeft gezet voor het uitwisselen van tekstberichten en bestanden. Die encryptietechnologie moet nu gebruikt worden om videovergaderingen van end-to-end-encryptie te voorzien. 

Zoom voegde in zijn 5.0-release ook al betere encryptie toe, namelijk met 256-bit AES-GCM keys. 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.