Beheer

Security
videoconferencing

Zoom staakt feature updates voor 90 dagen

Alle focus op verhelpen problemen met privacy en security

© Zoom
2 april 2020

Alle focus op verhelpen problemen met privacy en security

Zoom brengt de komende  90 dagen geen feature updates meer uit omdat het zich geheel wil focussen op de aanpak van de recent gebleken problemen met privacy en security. Het platform is in korte tijd gegroeid van 10 naar 200 miljoen gebruikers per dag. 

De problemen op het gebied van privacy en security die deze week duidelijk werden, vormen een zo grote uitdaging dat Zoom zich daar geheel op zal focussen. Daarom is besloten dat het geen feature updates meer uitbrengt de komende 90 dagen. 

Dat meldt topman Eric S. Yuan in een blog. Zoom, dat nooit eerder cijfers over het aantal gebruikers heeft vrijggegeven, blijkt explosief groeid te zijn van 10 miljoen gebruikers per dag in december 2019 naar meer dan 200 miljoen nu.

Yuan geeft aan dat het platform van origine bedoeld was voor zakelijk gebruik en dat het ontwerp daarop is afgestemd. Dat binnen enkele weken bijna iedereen in de wereld vanuit huis zou gaan werken en socializen had hij uiteraard niet voorzien, zo verklaart hij een groot deel van de problemen met Zoom.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.