Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoom krijgt waarschuwing voor Zoombommen

Zoom introduceert een nieuwe dienst genaamd 'At-Risk Meeting Notifier', die de organisator van meetings waarschuwt wanneer er een verhoogde kans bestaat op verstoring door trollen.
videoconferencing
© Zoom
Zoom

Zoom haalt de indicaties voor het verhoogde risico uit het scannen van publieke posts op sociale media op het voorkomen van een Zoom Meeting URL. Die zijn vaak het begin van het fenomeen Zoom bombing of Zoom raids. Daarbij verschaffen ongenodigde deelnemers zich toegang tot een besloten online bijeenkomst en verstoren die door het tonen van pornografische afbeeldingen of door het bedreigen of beledigen van andere deelnemers.

In veel gevallen volgt Zoombombing op een post op sociale media waarin een van de deelnemers de link en inloggegevens van de vergadering deelt op kanalen zoals Reddit, Discord of andere sociale media met het verzoek de bijeenkomst te verstoren.

Vooral onder scholieren is het een favoriete manier om de online-lessen te frustreren, constateert ZDNet. Maar ook bij vergaderingen van volwassenen komt het fenomeen voor ondanks de maatregelen die Zoom al trof zoals een knop om ongewenste deelnemers te melden en het verplichte gebruik van een wachtwoord.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in