Beheer

Cloud
Zoom

Zoom krijgt waarschuwing voor Zoombommen

Zoom scant posts op sociale media op Zoom-meetings.

© Zoom
17 november 2020

Zoom scant posts op sociale media op Zoom-meetings.

Zoom introduceert een nieuwe dienst genaamd 'At-Risk Meeting Notifier', die de organisator van meetings waarschuwt wanneer er een verhoogde kans bestaat op verstoring door trollen.

Zoom haalt de indicaties voor het verhoogde risico uit het scannen van publieke posts op sociale media op het voorkomen van een Zoom Meeting URL. Die zijn vaak het begin van het fenomeen Zoom bombing of Zoom raids. Daarbij verschaffen ongenodigde deelnemers zich toegang tot een besloten online bijeenkomst en verstoren die door het tonen van pornografische afbeeldingen of door het bedreigen of beledigen van andere deelnemers.

In veel gevallen volgt Zoombombing op een post op sociale media waarin een van de deelnemers de link en inloggegevens van de vergadering deelt op kanalen zoals Reddit, Discord of andere sociale media met het verzoek de bijeenkomst te verstoren.

Vooral onder scholieren is het een favoriete manier om de online-lessen te frustreren, constateert ZDNet. Maar ook bij vergaderingen van volwassenen komt het fenomeen voor ondanks de maatregelen die Zoom al trof zoals een knop om ongewenste deelnemers te melden en het verplichte gebruik van een wachtwoord.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.