Loopbaan

Carriere
UWV

Zo zoekt het UWV zelf ICT'ers

Uitkeringsinstantie gebruikt verschillende kanalen om tientallen eigen ICT-vacatures in te vullen.

© CC BY-SA 2.0,  mystic_mabel
16 september 2019

Het UWV heeft tientallen openstaande ICT-vacatures en brengt die onder de aandacht via een grote campagne. De uitkeringsinstantie benadert echter ook werkzoekenden met een WW-uitkering en zet in op een snellere sollicitatieprocedure.

Dit alles in de hoop de vacatures zo snel mogelijk in te vullen, vertelt Marije Renema aan AG Connect. Als manager arbeidsmarktcommunicatie en recruitment ICT bij het UWV leidt zij onder andere grootschalige wervingscampagnes. “We hebben altijd tientallen IT & Digital-vacatures open voor onze portalen werk.nl en uwv.nl. Onder andere in het datadomein, want het UWV heeft een schat aan data die ontsloten moet worden.”

Functiespecifieke campagnes

De uitkeringsinstantie zoekt bijvoorbeeld ook vijf businessanalisten voor zijn IT-afdelingen, en hanteert daarvoor ook een aparte aanpak. Deze staat dus naast de algemene UWV-campagne Zinhoud. “We gebruiken een heldere landingssite waarop we onze boodschap verkondigen”, legt Renema uit. “Dat gebeurt via een interessante film, duidelijke teksten en een diepte-interview om de human interest kant te belichten."

"En natuurlijk zorgen we voor verkeer naar de site, onder andere door advertorials en teasers te plaatsen op techwebsites.” Het UWV adverteert daarnaast op vacaturewebsites en sociale media als Facebook. “Met deze strategie willen we de werkzoekende ICT’er bereiken die niet direct aan het UWV denkt als werkgever.”

Vrouwen van harte welkom

Wie een blik op de campagnesite voor businessanalisten werpt, ziet vooral vrouwen aan het woord. Dat is geen toevalt, verklaart Renema. “We zetten daar in de arbeidscommunicatie bewust op in en merken ook dat relatief veel vrouwen solliciteren, en dat vind ik leuk om te zien.” Volgens haar raken functies als businessanalist het snijvlak van bedrijfsvoering en systeemaanpassingen. En juist die vertaalslag maken tussen bedrijf en IT, dat kunnen vrouwen volgens Renema heel goed. Al zijn mannen natuurlijk ook van harte welkom.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!