Beheer

Procesmanagement
Web

Zo maak je commerciële open source modellen succesvol

Het belang van open source bpm-platformen groeit. 

© Unsplash Sebastien Gabriel
4 oktober 2017

Open source oplossingen voor businessprocesmanagement speelden tot voor kort geen rol binnen de grotere organisaties. Open source werd geassocieerd met kleinschalig, gebrek aan ondersteuning en beperkte continuïteit. Door de drie ingrediënten best-of-breed, micro-services en cloud, zijn ook commerciële open source modellen succesvoller worden. 

Het speelveld van procesautomatisering was de afgelopen jaren flink in beweging. Al langer zijn leveranciers van ERP-oplossingen bezig zich te positioneren op het vlak van procesmanagement. Het afgelopen decennium kozen de grotere Nederlandse organisaties, zowel publiek als privaat, voor geïntegreerde IT-oplossingen van de grote leveranciers om hun processen te ondersteunen. De big three Oracle, SAP en Microsoft zijn op dat vlak beeldbepalend.

BPM-platformen spinnen garen bij die ontwikkeling. Samen met integratieplatformen spelen ze een belangrijke rol in het laten samenwerken van services. Door de toepassing van (Business Process Model and Notation) BPMN als standaard is de brug geslagen tussen modelleren en executeren van processen. Daarnaast voert Gartner sinds een aantal jaar ook een magic quadrant op het gebied van Intelligent BPMS – de S staat voor Suites – waarmee ook verbinding naar kennis en regel-intensieve procesautomatisering is gelegd.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!