Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo krijg je gratis 2 gigabyte extra opslag op Google Drive

Dat is zeker een aanrader: je zou die instellingen toch al af en toe moeten controleren, om te kijken of alles nog wel up-to-date is. Dat je daar nu extra opslag in Googles cloud voor krijgt, is dan mooi meegenomen.
Google Drive

In de procedure vraagt Google je - na inloggen, natuurlijk, of je een telefoonnummer hebt waarop Google contact op kan nemen bij problemen en een tweede e-mailadres met hetzelfde doel - en als je die al hebt ingesteld, of de gegevens die Google heeft up-to-date zijn. Vervolgens vraagt Google je of je alle apparaten van waaruit contact is gelegd met zijn diensten herkent; het vermeldt daarbij ook het laatste tijdstip waarop vanaf dat apparaat contact is gelegd. Als je daarbij iets vreemds opvalt - een apparaat dat je niet herkent of een tijdstip dat je niet met een verbonden apparaat gewerkt hebt - kun je dan contact opnemen met Google.

Ten slotte vraagt Google je te checken of alle applicaties die toegang hebben tot je account, dat recht moeten behouden. Het advies daarbij is om apps die de beveiligingsstandaarden niet volledig implementeren, voortaan te blokkeren. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Mail-app op iOS6 of ouder en de Mail-app op Windows Phone met een besturingssysteem ouder dan versie 8.1. Overigens kun je er straffeloos voor kiezen om dat advies in de wind te slaan.

Het doorlopen van het proces kost hooguit enkele minuten. Met dus als bonus 2 gigabyte extra opslag gratis in de cloud. En belangrijker: de zekerheid dat je je Google-account zo veilig mogelijk hebt gemaakt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in