Innovatie & Strategie

Zakelijke software
Vrijheid

Zo kom je van je ERP-leverancier af

Applicatielandschap moet bevrijd

© Pixabay CC0 lecheine-narkomanii
8 juni 2020

Veel organisaties hebben te maken met legacy ERP. De afhankelijkheid van een ERP-leverancier kan dan zo belemmerend zijn dat van de broodnodige wendbaarheid voor het applicatielandschap geen sprake meer is. Een gelaagde aanpak kan er volgens Bert Van Gestel voor zorgen dat de rol van de traditionele ERP-leverancier verandert van een strategische automatiseringspartner in die van softwareleverancier of systeemintegrator met branchekennis.

Ondernemers voeren dagelijks strijd in een volatiele, complexe wereld waar alles op meerdere manieren begrepen kan worden en er geen zekerheden zijn. Binnen deze wereld is het essentieel om snel te kunnen bewegen en reageren. Als vormgever van je organisatie zul je daarom de competentie 'wendbaarheid' moeten implementeren in je onderneming. Met een cocktail van visie, borging, agility en een diep begrip van je domein valt dit te verwezenlijken.

Reflectie

Reflecteren op de huidige staat van je organisatie levert een opsomming op van de elementen die de wendbaarheid dwarszitten. De huidige manier waarop de legacy bedrijfsapplicaties georganiseerd zijn, is een kluwen die ontward moet worden. Het is tijd om wendbaarheid in je applicatielandschap te brengen en de afhankelijke relatie met je ERP-leverancier te beëindigen.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!