Innovatie & Strategie

Governance
team building

Zo kom je tot een effectief architectuurteam

De kracht zit in de balans.

© Shutterstock cofkocof
12 januari 2022

Verwachtingen die niet worden waargemaakt, gesteggel over verantwoordelijkheden, twijfelen aan elkaars capaciteiten, hiaten in de totaalarchitectuur: in veel grote organisaties loopt het werken onder architectuur nog altijd niet soepel. Dit probleem is al vanuit veel invalshoeken geadresseerd. Er zijn functieprofielen opgesteld, architectuurprocessen beschreven, trainingen gevolgd. Michal Kleinhans en Marlies van Steenbergen beschouwen dit vanuit kennisperspectief.  

In grote organisaties zien we vaak dat er hiaten in de architectuurfunctie zitten, verantwoordelijkheden niet helder zijn en dat op deelgebieden sterk onder architectuur wordt gewerkt, maar de aansluiting op het grotere ecosysteem ontbreekt. Dat maakt het moeilijk om de architectuurfunctie effectief in te vullen. Belangrijke taken worden niet opgepakt, op andere vlakken doen mensen juist dubbel werk.

Om te komen tot een evenwichtig architectenteam, worden functieprofielen opgesteld. Deze geven alleen vaak nog onvoldoende houvast. Ze beschrijven wel verantwoordelijkheden, taakgebieden, verwachte kennis en vaardigheden, maar dat gebeurt of te algemeen (goed communiceren) of te specifiek (businessmodellen maken) om echt te helpen bij het opbouwen van een evenwichtig team.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!