Beheer

IT beheer
team

Zo brengt de functioneel beheerder rust in zelforganiserende teams

6 handvatten

© Shutterstock Flamingo Images
24 november 2021

Steeds meer organisaties willen verantwoordelijkheden bij hun medewerkers laten liggen. Zelforganisatie is hiervoor een mogelijke oplossing. Daniël Brouwer en Erica Meijerman leggen uit hoe functioneel beheerders hier een rol in kunnen spelen. 

Een eeuw geleden stond werken in organisaties in het teken van stabiliteit. Mensen bleven hun leven lang werken bij dezelfde organisatie. Hiërarchie speelde een belangrijke rol. Leidinggevenden gaven aan wat er moest gebeuren en leidden hun nieuwe medewerkers op.

Stabiliteit ging over in tijden van veranderingen. Nu moesten mensen er aan wennen dat niets altijd hetzelfde bleef. Geen baan meer voor het leven, techniek veranderde snel en werk moest voor mensen meer duidelijkheid en voldoening geven. Van leiders werd verwacht dat zij inspireerden. Dit veranderen bleek moelijker dan verwacht. 

Tegenwoordig spreken we niet meer van veranderingen maar gaat het over complexiteit: globalisering, hightech-ontwikkelingen, big data, robotisering en individualisering zijn ontwikkelingen met een grote impact. Het is voor de leiders van een organisatie niet meer mogelijk om alles alleen te overzien en in control te zijn. De hoeveelheid informatie is niet alleen te groot, ontwikkelingen gaan ook steeds sneller. 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!