Management

Cloud
Team opbouwen

Zo bouw je het ideale cloudteam

De belangrijkste competenties en persoonlijkheden op een rijtje

© Shutterstock Jirsak
28 januari 2022

Wie voor cloudtechnologie kiest, krijgt niet alleen te maken te maken met de technische uitdagingen rondom de opbouw. Extra complicatie is de krappe arbeidsmarkt: het aantrekken van talent. De kosten en doorlooptijden zijn zodanig hoog dat managers niet langer de luxe hebben om gaandeweg uit te zoeken wat voor mensen nodig zijn voor een transitie. Raoul de Mos schetst de belangrijkste competenties en persoonlijkheden die nodig zijn in een cloudondersteuningsteam.

Voor cloudtechnologie is, net als voor de rest van een IT-landschap, professionele ondersteuning van groot belang. Maar hoe ziet zo’n team eruit, en waar begin je? Een cloudteam bevat een aantal cruciale onderdelen, te beginnen bij een duidelijk gezicht.

Gezicht

Één van de primaire misconcepties die organisaties hebben bij het inzetten van een cloudtransitie, is dat het puur een IT-aangelegenheid is. Waar eindgebruikers zich normaal gesproken geen zorgen maken over de infrastructuur waar hun applicaties op draaien, is cloud een onderwerp waar dat bij velen wel duidelijk speelt. Binnen elke organisatie bestaan voor- en tegenstanders, verdeeld over onderwerpen als kosten, veiligheid, privacy en stabiliteit.
Wat enorm kan helpen bij deze verdeeldheid is om clouddienstverlening één gezicht te geven, bijvoorbeeld in de vorm van een product owner. Eén persoon met een goed begrip van verschillende vormen en toepassingen van cloud, die met visie kan communiceren richting alle stakeholders, inclusief de bestuurders.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!