Beheer

Infrastructuur
Zo bereidden Nederlandse datacenters zich voor op de coronamaatregelen

Zo bereidden datacenters zich voor op de coronamaatregelen

Datacenters pleiten voor stempel vitale sector, datacenterklanten zitten daar niet op te wachten.

© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com,  simonesaponetto
30 maart 2020

Nog voor de eerste overheidsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden van kracht werden, hadden Nederlandse datacenters al hun voorbereidingen getroffen. Van gescheiden teams tot aangeschafte matrassen. De datacentersector is zelfs voorbereid op een gehele 'lockdown', maar dan is wel een benoeming tot vitale sector en een duidelijk proces noodzakelijk", zegt brancheorganisatie Stichting Dutch Data Center Association (DDA).

Toen evenementen werden geannuleerd en het reizen de wacht werd aangezegd, startten de eerste acties vanuit de sector, zegt Stijn Grove, managing director van de DDA. “We wilden er zeker van kunnen zijn dat in het geval van een verslechtering van de situatie het werk nog gedaan zou kunnen worden. De situatie is nu verslechterd en we kunnen het werk nog steeds doen.”

Een maand geleden werd gestart met het doornemen van draaiboeken die in het geval van crisissituaties aanwezig zijn. Maar, zegt algemeen directeur Nederland Michel van den Assem van datacenter Interxion: “We hebben allerlei scenario’s liggen, maar voor een pandemie als deze was nog geen scenario.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!