Loopbaan

Carriere
Irene Veldstra

Zij moet Getronics opnieuw op de kaart zetten

De carrière van ... Irene Veldstra, CEO Getronics Benelux.

Irene Veldstar © De Beeldredaktie / Peter Strelitski
11 december 2018

Getronics werd in 2017 overgenomen door Bottega InvestCo. De ICT-integrator – voorheen onderdeel van KPN – heeft de ambitie om weer een wereldspeler te worden en moet in 2020 2 miljard euro omzet realiseren. Het bedrijf gaat daarom ook in Nederland opnieuw de markt op en wil enorm groeien onder leiding van Irene Veldstra, sinds een jaar CEO van Getronics Benelux.

In 2013 – nadat Irene er een aantal jaar tussenuit was geweest na de geboorte van haar kinderen – besloot zij aan de slag te gaan bij Getronics in een sleutelrol voor het binnenhalen van grote en complexe projecten. “Ik had een enerverende, internationale carrière voor de geboorte van mijn kinderen en ik stond weer te popelen om aan de slag te gaan, maar dan wel in een rol waarvoor ik niet meteen de hele wereld over hoefde te vliegen, want dat paste niet bij deze fase van mijn leven.” Maar al snel kon zij zich niet vinden in de koers en zag ze geen toekomst meer voor zichzelf bij Getronics. “Het was te veel los zand; er werd weinig globaal geopereerd maar vooral lokaal, en ik zag niet goed waar het bedrijf toen heen wilde.”
Ze maakte een korte uitstap naar een andere werkgever, maar toen ze gevraagd werd terug te keren, hapte ze uiteindelijk toch toe. “Getronics is door een enorm uitdagende transformatie gegaan sinds de overname in juli 2017. Het is een totaal ander bedrijf dan toen ik er wegging. De huidige eigenaar heeft grootse plannen en ik geloof er weer helemaal in.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!