Loopbaan

Cloud
Subsidie naar initiatief voor meer cloudspecialisten

Zes ton voor betere aansluiting onderwijs en IT-arbeidsmarkt

Het initiatief Cloud Engineering Rotterdam krijgt 600.000 euro om MBO'ers ervaring op te laten doen met cloudtechnologie.

Laptop. © Unsplash Rawpixel.com
20 oktober 2017

Het initiatief Cloud Engineering Rotterdam krijgt 600.000 euro om MBO'ers ervaring op te laten doen met cloudtechnologie.

Het Regionaal Investeringsfonds MBO heeft het samenwerkingsverband Cloud Engineering Rotterdam 600.000 euro toegekend. Dit samenwerkingsverband tussen Stichting DINL en het Rotterdamse Albeda college moet ICT-netwerkspecialisten bekend maken met cloudtechnologie.

Stichting DINL merkte dat cloudtechnologie afwezig is in het curriculum van MBO-scholen, zegt Simon Besteman, directeur ISPConnect & portfoliohouder onderwijs DINL.

"Dat is niet te verwijten aan de MBO-scholen, dat heeft te maken met de lange tijd die het kost om een curriculum vast te stellen. We hebben daarom besloten om een privaat/publieke samenwerking op te zetten om studenten een basis te geven met deze technologie aan de slag te gaan." Het initiatief is in 2014 gestart. De subsidie die nu is toegekend is niet het enige budget van het samenwerkingsverband, ongeveer twee derde van het budget komt van het bedrijfsleven. Deelnemende organisaties zijn ISPConnect, DHPA en Dutch Data Center Association, DINL is de koepelorganisatie.

De samenwerking bestaat uit het toevoegen van praktijkkennis aan het bestaande curriculum. Dat gebeurt onder andere met stages of onderwijs aan docenten. Een ander voorbeeld is een suite die is ingericht in een Rotterdams datacenter waar studenten samen met hun docent aan de slag kunnen. "Ze gaan aan de slag met nieuwe hardware, zetten een hostingomgeving in elkaar, richten een cloud in en proberen die cloud later weer te hacken", zegt Besteman.

Personeelstekort

Digitale technologie is onmisbaar voor de Nederlandse economie, stelt het samenwerkingsverband. "Het toenemende personeelstekort in de Nederlandse IT-sector is opvallend; mede om die reden is Cloud Engineering Rotterdam een samenwerking aangegaan met verschillende bedrijven in de cloud- en datacentersector in de regio Rotterdam. Deze samenwerkingen zorgen voor een nieuwe lichting geschoolde medewerkers en een nauwere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt." 

De subsidie maakt onderdeel van een totaal aan 9 miljoen euro dat het RIF toekent. Dit bedrag gaat naar negen samenwerkingsverbanden tussen MBO-scholen en bedrijven. 

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
1
Reacties
thuis remedie tegen buxus tegen advies 21 oktober 2017 03:00

Jazeker, voor de particulier is spiritus met groene zeep
(afwasmiddel) en water, de oplossing. Groene zeep is
een heel goed produkt op vele manieren te gebruiken, ook als afwasmiddel
"Er schijnt gif te koop te zijn, maar ook schijnen ze niet van spiritus met afwasmiddel en water te houden. Ook las ik de tip om de planten te ondersteunen met wat extra mest, zodat ze weer kunnen bijtrekken als de rupsen weg zijn."
(bron)
Professionele hoveniers/tuinmannen mogen wel met het
biologisch bestrijdingsmiddel ‘Btk’ werken. Het is hoewel biologisch toch een link goedje (handschoenen / juiste dosering en toepassing)
"Welke biologische bestrijding is mogelijk?
Biologische bestrijding is mogelijk met Bacillus thuringiensis var. Kurstaki (Btk). Rupsen die besmet raken met deze bacterie krijgen problemen met hun spijsvertering, stoppen met eten en sterven. Dat geldt echter ook voor andere soorten rupsen die inheems en niet schadelijk zijn. Voorzichtigheid (juiste dosering en toepassing) is dus belangrijk.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.