Overslaan en naar de inhoud gaan

Zes ton voor betere aansluiting onderwijs en IT-arbeidsmarkt

Het Regionaal Investeringsfonds MBO heeft het samenwerkingsverband Cloud Engineering Rotterdam 600.000 euro toegekend. Dit samenwerkingsverband tussen Stichting DINL en het Rotterdamse Albeda college moet ICT-netwerkspecialisten bekend maken met cloudtechnologie.
© Unsplash
Unsplash

Stichting DINL merkte dat cloudtechnologie afwezig is in het curriculum van MBO-scholen, zegt Simon Besteman, directeur ISPConnect & portfoliohouder onderwijs DINL.

"Dat is niet te verwijten aan de MBO-scholen, dat heeft te maken met de lange tijd die het kost om een curriculum vast te stellen. We hebben daarom besloten om een privaat/publieke samenwerking op te zetten om studenten een basis te geven met deze technologie aan de slag te gaan." Het initiatief is in 2014 gestart. De subsidie die nu is toegekend is niet het enige budget van het samenwerkingsverband, ongeveer twee derde van het budget komt van het bedrijfsleven. Deelnemende organisaties zijn ISPConnect, DHPA en Dutch Data Center Association, DINL is de koepelorganisatie.

De samenwerking bestaat uit het toevoegen van praktijkkennis aan het bestaande curriculum. Dat gebeurt onder andere met stages of onderwijs aan docenten. Een ander voorbeeld is een suite die is ingericht in een Rotterdams datacenter waar studenten samen met hun docent aan de slag kunnen. "Ze gaan aan de slag met nieuwe hardware, zetten een hostingomgeving in elkaar, richten een cloud in en proberen die cloud later weer te hacken", zegt Besteman.

Personeelstekort

Digitale technologie is onmisbaar voor de Nederlandse economie, stelt het samenwerkingsverband. "Het toenemende personeelstekort in de Nederlandse IT-sector is opvallend; mede om die reden is Cloud Engineering Rotterdam een samenwerking aangegaan met verschillende bedrijven in de cloud- en datacentersector in de regio Rotterdam. Deze samenwerkingen zorgen voor een nieuwe lichting geschoolde medewerkers en een nauwere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt." 

De subsidie maakt onderdeel van een totaal aan 9 miljoen euro dat het RIF toekent. Dit bedrag gaat naar negen samenwerkingsverbanden tussen MBO-scholen en bedrijven. 

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in