Beheer

Personal Tech

Zelfrijdende auto Google botst op bus

1 maart 2016
Een zelfrijdende testauto van Google is in Californië in botsing gekomen met een gemeentelijke bus. Het is bepaald niet voor het eerst dat een zelfrijdende auto een ander voertuig raakt.

In een rapport dat het bedrijf indiende bij toezichthouders in Californië, zegt Google dat de botsing plaats had op 14 februari in Mountain View. Een zelfrijdende LexusRX450h probeerde in een brede laan om enkele zandzakken te rijden. Het voertuig en de testrijder "dachten dat de bus vaart zou minderen of het Google-voertuig langs zou laten.''

Maar drie seconden later toen de testauto het midden van de straatn reed, schampte hij de zijkant van de bus. Er was schade aan het linker voorspatbord, voorwiel en een sensor. Niemand raakte gewond.

Hiermee is het aantal ongelukken waar een zelfrijdende auto van Google is betrokken, opgelopen tot zeker 13. In de meeste gevallen zou het niet de schuld van de Google-auto's zijn maar van de andere automobilisten. En als een zelfrijdende auto al de schuldige is, dan lag het aan de bestuurders daarin, heeft Google eerder verklaard.


Google werkt al jaren aan een zelfrijdende auto. Wanneer en of die op de markt komt, is niet bekend.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.