Innovatie & Strategie

Apps
Yammer logo

Yammer opent eigen appstore

Yammer breidt de kern van zijn dienstverlening, een sociaal netwerk voor bedrijven, uit met apps van derden en mogelijkheden de functies van het netwerk te integreren in andere bedrijfstoepassingen.

© Yammer
30 oktober 2012

Yammer breidt de kern van zijn dienstverlening, een sociaal netwerk voor bedrijven, uit met apps van derden en mogelijkheden de functies van het netwerk te integreren in andere bedrijfstoepassingen.

David Sacks, oprichter en algemeen directeur van Yammer, ziet zijn clouddienst ontwikkelen tot een platform waar verschillende applicaties op aanhaken zodat gegevens daaruit gedeeld kunnen worden. "De verkoopafdeling kan met Salesforce.com overzichten maken die belangrijk kunnen zijn voor anderen in het bedrijf. Maar niet iedereen heeft een Saleforce.com-account. Daarom hebben wij de eigen sociale netwerktoepassing van Salesforce verwijderd en vervangen door een nieuwe Yammer plug-in, zodat de gegevens breed in het bedrijf gedeeld kunnen worden. Zo kan dat ook met Microsoft Dynamics-overzichten."
Met de plugins is het mogelijk berichtenfeeds te introduceren in de betreffende applicatie net als like- en followknoppen.

Sacks: "Wat we met Saleforce hebben gedaan is slechts een voorbeeld. Als het met Salesforce kan, kan het met elke bedrijfsapplicatie. Veel producenten van bedrijfsapplicaties werken aan een vorm van social networking maar creëren daarmee silo's. Door één technologie te gebruiken hoeven ontwikkelars niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden."

Apps maken sociaal netwerk rijker

Naast de plug-ins introduceerde Yammer ook apps die het gebruik van Yammer kunnen verrijken. Inmiddels hebben al zo'n 30 partners toepassingen gemaakt. Bevalley is zo'n bedrijf dat een app heeft gemaakt waarmee allerlei gegevens uit business analytics tools kunnen worden bewerkt en eenvoudig gedeeld binnen het Yammer-netwerk. Andere partners waarmee Yammer samenwerkt zijn GoodData, Kudos, Kanjoya en Mindjet.

Sacks kondigde ook aan dat de overname van Yammer door Microsoft inmiddels heeft geleid tot een integratie met Sharepoint zodat berichten uit Yammer getoond kunnen worden in Microsofts intranetplatform.


 

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.