Overslaan en naar de inhoud gaan

XS4ALL-oprichter maakt clipboard-manager

De Nederlandse oerhacker en mede-oprichter van XS4ALL Rop Gonggrijp deelt de door hem gemaakte clipboard-manager op ontwikkelplatform GitHub. De slanke tool is multiplatform en beschikbaar als Python-package.
Python programmeertaal
© Python
Python

Gonggrijp omschrijft zijn klipz als een eenvoudige tool waarmee gebruikers terug kunnen scrollen in het clipboard (klembord) van hun computer. "Elke keer als je iets kopieert naar het clipboard verschijnt het op de onderste regel van het klipz-hoofdvenster", waarbij dan de voorgaande clippings (knipsels) omhoog scrollen. "Je kunt terugscrollen in dat venster om één van je oudere clippings opnieuw in het clipboard te laden."

Historie, favorieten en meer

Naast het hoofdvenster is er nog een apart scherm met opgeslagen knipsels. Dit dient voor eerder eens naar het geheugen gekopieerde informatie die gebruikers bij de hand willen houden, dus niet 'buiten beeld' laten raken door nakomende knipsels. "Je kunt je clippings bewerken in je favoriete editor en er is een config-bestand waarmee je custom acties kunt configureren."

Gonggrijp geeft in de aankondigende tweet voor zijn clipboardmanager aan dat bestaande tools voor klembordbeheer in de loop der jaren spyware, stom, duur en/of bloated (opgezwollen) zijn geworden. Zijn alternatief klipz is te downloaden op GitHub, het door Microsoft eerder overgenomen ontwikkelplatform. Het is een Python-package die vanuit Python 3 direct is aan te roepen voor installatie (met het commando: pip install klipz) vanaf repository-site PyPI (de Python Package Index).

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in