Development

Windows
windows xp

XP draait nog bij helft van bedrijven

Ook na 3 jaar zonder beveiligingsupdates

4 april 2017

Ook na 3 jaar zonder beveiligingsupdates

Windows XP is bij zakelijke gebruikers nog altijd populairder dan Windows 10. Ondanks de grote beveiligingsrisico’s van dit ruim 15 jaar oude besturingssysteem.

Uit onderzoek van Spiceworks blijkt dat 14 procent van de zakelijke gebruikers op zijn pc of laptop nog altijd werkt met Windows XP. Van Windows 10 maakt nog maar 9 procent gebruik. De risico’s die men loopt omdat XP al 3 jaar niet meer wordt ondersteund en dus niet wordt voorzien van beveiligingsupdates, lijken weinig indruk te maken. In 52 procent van de bedrijven staat nog minstens één systeem dat onder XP draait. Dat betekent dat meer dan de helft van de bedrijven een besturingssysteem gebruikt dat niet is ondersteund en daarmee de zakelijke netwerken blootstelt aan grote risico’s.

Redenen die onderzochte bedrijven aanvoeren voor het gebruik van XP zijn dat er geen dringende redenen zijn om over te stappen. Ook hebben ze geen tijd voor een migratie en hebben ze er geen budget voor. Wel is 88 procent zich bewust van de risico’s die ze daardoor lopen op het gebied van cyberaanvallen maar ook als het om incompatibiliteit met andere software gaat en wettelijke eisen.

Spiceworks baseert zich op data over besturingssystemen die het in maart heeft verzameld bij een paar honderdduizend IT’ers die gebruik maken de software van Spiceworks.

Bijna 70 procent van de zakelijke gebruikers werkt overigens nog met Windows 7.

Lees meer over
2
Reacties
JustusJ 04 april 2017 14:00

Op 14% van de computers. Bij 52% van de bedrijven. Die getallen staan tot op zekere hoogte los van elkaar.

Marco 04 april 2017 13:11

Wat is dit nou weer voor clickbait??
Draait nog bij de helft van de bedrijven en als je verder gaat lezen is het 14%......

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.