Overslaan en naar de inhoud gaan

XP draait nog bij helft van bedrijven

Windows XP is bij zakelijke gebruikers nog altijd populairder dan Windows 10. Ondanks de grote beveiligingsrisico’s van dit ruim 15 jaar oude besturingssysteem.
Windows XP

Uit onderzoek van Spiceworks blijkt dat 14 procent van de zakelijke gebruikers op zijn pc of laptop nog altijd werkt met Windows XP. Van Windows 10 maakt nog maar 9 procent gebruik. De risico’s die men loopt omdat XP al 3 jaar niet meer wordt ondersteund en dus niet wordt voorzien van beveiligingsupdates, lijken weinig indruk te maken. In 52 procent van de bedrijven staat nog minstens één systeem dat onder XP draait. Dat betekent dat meer dan de helft van de bedrijven een besturingssysteem gebruikt dat niet is ondersteund en daarmee de zakelijke netwerken blootstelt aan grote risico’s.

Redenen die onderzochte bedrijven aanvoeren voor het gebruik van XP zijn dat er geen dringende redenen zijn om over te stappen. Ook hebben ze geen tijd voor een migratie en hebben ze er geen budget voor. Wel is 88 procent zich bewust van de risico’s die ze daardoor lopen op het gebied van cyberaanvallen maar ook als het om incompatibiliteit met andere software gaat en wettelijke eisen.

Spiceworks baseert zich op data over besturingssystemen die het in maart heeft verzameld bij een paar honderdduizend IT’ers die gebruik maken de software van Spiceworks.

Bijna 70 procent van de zakelijke gebruikers werkt overigens nog met Windows 7.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in