Overslaan en naar de inhoud gaan

Xerox geeft corona en HP de schuld van mislukte HP-koop

Het kleinere Xerox wijst marktonzekerheid door de coronacrisis én tegenstribbelend bestuur van het grotere HP aan als redenen dat het afziet van zijn voorgenomen overname. Toch zou een combinatie van de twee leveranciers van printers, scanners en multifunctionals zinnig zijn voor de lange termijn, houdt Xerox vol. HP stelt nu opnieuw dat dit niet het geval is.
HP

Het lijkt een echo uit vorige maand, maar blijkt toch actueel te zijn: Xerox laat weten dat het afziet van zijn plannen om HP te kopen. Dit vanwege de coronacrisis. Halverwege maart heeft Xerox ook al aangegeven zijn overname-ambitie te laten varen. Ook toen vanwege de coronacrisis. In de gister afgegeven nieuwe update voegt Xerox daar nog aan toe dat de tegenstand van HP's bestuur ook heeft bijgedragen. Het bod op HP wordt nu formeel ingetrokken en ook zal Xerox niet langer eigen bestuurders voordragen.

Lange termijn

In deze nieuwe verklaring, die in wezen bevestigt wat vorige maand al is aangekondigd door Xerox, stelt het bedrijf dat een samengaan van de twee printerfirma's wel degelijk voordelig is. Op de lange termijn zouden er zowel financieel als ook strategische voordelen zitten aan het combineren van Xerox en HP, aldus de kooplustige partij. Bovendien, zo stelt Xerox, hebben aandeelhouders van HP enorme steun getoond voor deze voorgenomen koop. Alleen heeft het bestuur van het overnamedoel dwarsgelegen, wat niet ten gunste zou zijn van aandeelhouders.

HP herhaalt in zijn reactie nu ook de eerder al gegeven standpunten. Het stelt dat het wel degelijk toegewijd is aan het creëren van waarde voor aandeelhouders. Het ongevraagde bod van Xerox zou daar dus niet voor dienen. "We hebben een gezonde cash-positie en balans waarmee we in staat zijn om onverwachte uitdagingen te doorstaan zoals de wereldwijde pandemie die nu voor ons ligt, terwijl we strategische kansen voor de toekomst behouden." HP heeft een marktwaarde van zo'n 25 miljard dollar, terwijl Xerox op 'slechts' 4 miljard zit, weet TechCrunch nog te melden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in