Overslaan en naar de inhoud gaan

Xerox gaat splitsen

Xerox wil de traditionele hardware-activiteiten losmaken van de op outsourcing gerichte dienstverlening, blijkt uit anonieme bronnen die The Wall Street Journal aanhaalt.
xerox logo

Xerox heeft wereldwijd 147.000 mensen in dienst en boekte de afgelopen drie jaar een winst van rond de 1 miljard dollar. Xerox is een oudgediende in de IT-sector en stond aan de wieg van vele noviteiten. De laatste jaren is het bedrijf vooral nog bekend van de documentverwerking, zoals kopieermachines en printers.

Acquisitie weer buiten de deur gezet

Volgens de Amerikaanse zakenkrant komt het er in feite op neer dat het oude Xerox de grootste acquisitie in zijn geschiedenis, weer ongedaan maakt. In 2010 kocht Xerox voor een bedrag van 6,2 miljard dollar Affiliate Computer Services. Dat bedrijf bracht Xerox expertise en marktaandeel in het leveren van geautomatiseerde elektronische betaalsystemen. Onlangs werd bijvoorbeeld nog een groot contract gesloten met het Florida Department of Transport voor de verwerking van toltransacties. De dienstverlening brengt met een kwartaalomzet van 2,4 miljard dollar bij Xerox meer geld in het laatje dan de documentverwerking, waarvan de omzet in het derde kwartaal bleef steken op 1,8 miljard dollar.

Een pikant detail is dat door de splitsing de activistische belegger Carl Icahn opeens drie zetels in de raad van bestuur van het nieuwe dienstenbedrijf krijgt. Icahn kocht in november een belang van 8 procent in Xerox.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in