Branche
camera's

Wozniak: 'de mens heeft verloren van de machine'

3 mei 2015
Steve Wozniak, ooit mede-oprichter van Apple, is van mening dat de machine de mens de baas is. "We hebben die strijd eigenlijk 200 jaar geleden al verloren", aldus de illustere IT'er.

Volgens Wozniak heeft de mens te veel waarde gehecht aan de machine, waardoor we nu het schoothondje van de techniek zijn geworden. "We denken wel dat we de baas zijn, maar dat is maar schijn", zo hield hij een volle gehoorzaal voor.

Apple Watch

"Kijk alleen maar naar alle mensen die het een te gek idee vinden dat ze tegen hun horloge kunnen praten. En dat het apparaatje ze nog begrijpt ook... Zij laten zich zand in de ogen strooien. Trouwens, iemand die via zijn horloge een telefoongesprek voert, ziet er belachelijk uit", zegt Wozniak. Hoewel hij zelf heeft meegeholpen om van de computer een alledaags gebruiksvoorwerp te maken, vindt hij het belang van de apparatuur toch overdreven.

Scholen

In menig klaslokaal neemt de computer een belangrijke plaats in. Wozniak: "Zijn de kinderen daarmee beter af? Zijn ze sneller gaan denken? Kunnen ze meer dan leerlingen van ouderwetse scholen? Ik stel, dat kinderen helemaal niets hebben aan een computer in de klas, behalve dan dat het leuk is om er af en toe mee te werken of om er een spelletje op te spelen."

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.