Beheer

Security
Wordpress logo

WordPress beveiligt miljoen websites met SSL

11 april 2016
WordPress schakelt voor ruim een miljoen websites die het host automatisch SSL in. Dat moet de beveiliging van deze sites met encryptie sterk verbeteren.

Hiermee schaart WordPress zich nog ferventer achter het project Let’s Encrypt dat gratis SSL-certificaten aanbiedt om het gebruik van beveiliging met SSL te bevorderen. Doel van Let’s Encrypt is uiteindelijk alle domeinen met SSL te laten werken. Daarmee is de verbinding tussen de gebruiker en de site versleuteld. Bovendien kan de gebruiker de site identificeren.

WordPress bood al sinds 2014 ondersteuning van SSL voor subdomeinen met hulp van Let’s Encrypt. Nu wordt het tevens automatisch ingeschakeld voor ruim een miljoen zelfgekozen domeinen.

Let’s Encrypt heeft voor WordPress een methode ontwikkeld waarmee het voor grote aantallen domeinen  SSL-certificaten automatisch kan uitrollen. Al in januari startte WordPress met een flinke batch.

Deze stap van WordPress betekent een sterke toename van het gebruik van SSL via Let’s Encrypt. Tot nu toe zijn 1,5 miljoen websites gratis voorzien van SSL-certficaten. WordPress verdubbelt dit aantal nu bijna.
 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.