Innovatie & Strategie

Apps
Word

Word krijgt woordvoorspelling

Tekstvoorspelling wordt toegevoegd aan Word voor Windows.

© Microsoft
22 februari 2021

Tekstvoorspelling wordt toegevoegd aan Word voor Windows.

Microsoft voorziet zijn tekstverwerker Word van tekstvoorspellende mogelijkheden. Deze nieuwe functionaliteit moet komende maand al worden uitgerold, nadat mailclient Outlook al is voorgegaan. Gebruikers van clouddienst Microsoft 365 krijgen deze toevoeging automatisch.

De komst van voorspelling van welke woorden gebruikers willen of gaan invoeren in Word volgt op stappen die concurrent Google al heeft gezet. De Smart Compose-functie in online-tekstverwerker Google Docs benut al machine learning om volgende woorden in zinsconstructies te voorspellen en aan de gebruiker te suggereren. Dit moet het opstellen van tekstdocumenten versnellen.

Microsoft heeft vorig jaar een bèta aangekondigd voor de tekstvoorspelling in Word. De functionaliteit is nu opgedoken in de officiële roadmap voor Microsoft 365, zo heeft technieuwssite Neowin opgemerkt. In die productplanning van Microsoft voor zijn cloudaanbod staat de maand maart vermeld voor de uitrol.

Data niet 'naar buiten'

Gebruikers krijgen de aangedragen tekstsuggesties in grijs aangeboden en kunnen die accepteren door op de Tab-toets te drukken. Actief gebruik moet na verloop van tijd de kwaliteit verbeteren, op basis van de schrijfstijl van de gebruiker. In de bèta-aankondiging van september vorig jaar geeft Microsoft aan dat data van gebruikers niet de grenzen van de gebruikersorganisatie (tenant boundary) verlaat. De functionaliteit valt ook geheel uit te schakelen.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.