Loopbaan

Carriere
Word 2016 Resume Assistant

Word 2016 datamined LinkedIn voor betere cv’s

Microsoft geeft Word een link met LinkedIn om het schrijven van cv’s te verbeteren en vergemakkelijken.

Resume Assistant in Word 2016 © Microsoft
9 november 2017

Microsoft geeft Word een link met LinkedIn om het schrijven van cv’s te verbeteren en vergemakkelijken.

Office-applicatie Word krijgt een nieuwe functie in de vorm van de Resume Assistant. Deze toevoeging helpt gebruikers met een abonnement op Office 365 om aantrekkelijkere cv’s te maken.

Microsoft stelt in de aankondiging dat meer dan 80 procent van alle curricula vitae worden bijgewerkt in zijn tekstverwerker Word. “Resume Assistant helpt sollicitanten om hun prestaties te presenteren, om makkelijker ontdekt te worden door recruiters, en om hun droombaan te vinden”, blogt Office 365-topman Bryan Goode van Microsoft.

Clippy 2.0

De Resume Assistant kan detecteren wanneer een Word-gebruiker zijn of haar cv schrijft of bijwerkt. Vervolgens kan het informatie van LinkedIn aandragen, zoals hoe andere werkzoekenden hun skills omschrijven. Microsoft zegt dat het kunstmatige intelligentie (AI) inzet om echt gepaste en nuttige bijdrages te leveren aan cv-productie.

De Word-maker heeft het zakelijke social network vorig jaar overgenomen voor een recordbedrag van 26 miljard dollar. De nu aangekondigde aansluiting van Word op LinkedIn is een eerste stap in het uitbaten van die kostbare overname.

De Resume Assistant is voor Word 2016. De nieuwe toevoeging komt eerst uit voor Engelstalige gebruikers van Office 365 in landen als de Verenigde Staten, Canada, Ierland en Groot-Brittannië, maar ook Duitsland en Frankrijk. Nederland staat niet in de lijst van landen voor de eerste uitrol. Andere talen en landen volgen in de komende maanden.

 

Microsoft legt de link tussen Word-cv’s en LinkedIn:
 

MEER AG CONNECT?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.