Management

Privacy
Wizz Air

Wizz Air roept miljoenen gebruikers op tot wachtwoordreset

'Voorzorgsmaatregel' Hongaarse luchtvaartmaatschappij voedt speculaties over een mogelijke hack.

Wizz Air vliegtuig © Flickr Rob Hodgkins
22 juli 2019

'Voorzorgsmaatregel' Hongaarse luchtvaartmaatschappij voedt speculaties over een mogelijke hack.

De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air heeft miljoenen gebruikers een e-mail gestuurd met de oproep om hun wachtwoord te resetten. Hoewel het bedrijf geen uitspraken doet over de reden van de reset, anders dan een ‘technische onregelmatigheid’, zorgt het verzoek voor een hoop speculatie over een mogelijke hack bij de maatschappij.

De luchtvaartmaatschappij geeft in een summiere reactie aan BetaNews maar weinig informatie, maar zegt dat het resetten van de wachtwoorden een voorzorgsmaatregel is. Volgens het bedrijf is er op geen enkel moment persoonlijke data van de Wizz Air-klanten in gevaar geweest of in vreemde handen gevallen.

Voorzorgsmaatregel

“We kunnen bevestigen dat we vandaag een e-mail aan onze klanten hebben gestuurd over de detectie van een tijdelijke technische onregelmatigheid in ons systeem. Op geen enkel moment werden persoonlijke gegevens aangetast en het opnieuw instellen van de wachtwoorden op de WIZZ-accounts was een voorzorgsmaatregel. Veiligheid blijft een prioriteit voor Wizz Air en dat geldt ook voor de beveiliging van de gegevens van onze passagiers”, zo luidt de reactie van Wizz Air.

Op de vraag van een klant via Twitter of zijn data in gevaar is geweest of dat er sprake is van een hack, benadrukte Wizz Air met klem dat een hack niet aan de orde is geweest en het slechts gaat om voorzorgsmaatregelen om de beveiliging van gebruikersgegevens te beschermen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.