Development

Software-ontwikkeling
White house

Witte Huis sleutelt mee aan open source CMS Drupal

Het Witte Huis heeft voor het eerst code bijgedragen aan het open source project Drupal, een content management systeem.

White house © CC BY 2.0 - Flickr.com Hannah Rosen
22 april 2010

Het Witte Huis heeft voor het eerst code bijgedragen aan het open source project Drupal, een content management systeem.

De bijdrage bestaat uit vier modules die de beheerders van de presidentiële site Whitehouse.gov hebben ontwikkeld voor de website.

In oktober kondigde het Executive Office van de president aan dat bij de herbouw van de website werd gekozen voor Drupal als content management systeem. De aankondiging werd toegejuigd als een enorme steun in de rug voor het gebruik van open source software.

Een van de modules heet 'Akamai'. Deze maakt de integratie met het gelijknamige content delivery netwerk mogelijk. De module 'Context HTTP Headers' vereenvoudigt het toevoegen van metadata en cache-instellingen. De module 'GovDelivery' stelt gebruikers van de website in staat de emails die de website hen stuurt aan te passen aan persoonlijke voorkeuren. 'Node Embed', tenslotte, is bedoeld voor het eenvoudiger beheer van foto- en videomateriaal. Deze module was noodzakelijk om de Whitehouse.gov te laten voldoen aan een voorschrift voor toegankelijkheid van overheidswebsites.

De CIO van het Executive Office van de president, Dave Cole, schrijft in een blog verheugd te zijn dat andere ontwikkelaars ter wereld nu in staat zijn het werk dat is verricht voor Whitehouse.gov toe te passen in hun eigen ontwerpen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.