Overslaan en naar de inhoud gaan

Witte Huis sleutelt mee aan open source CMS Drupal

De bijdrage bestaat uit vier modules die de beheerders van de presidentiële site Whitehouse.gov hebben ontwikkeld voor de website.
White house
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

In oktober kondigde het Executive Office van de president aan dat bij de herbouw van de website werd gekozen voor Drupal als content management systeem. De aankondiging werd toegejuigd als een enorme steun in de rug voor het gebruik van open source software.

Een van de modules heet 'Akamai'. Deze maakt de integratie met het gelijknamige content delivery netwerk mogelijk. De module 'Context HTTP Headers' vereenvoudigt het toevoegen van metadata en cache-instellingen. De module 'GovDelivery' stelt gebruikers van de website in staat de emails die de website hen stuurt aan te passen aan persoonlijke voorkeuren. 'Node Embed', tenslotte, is bedoeld voor het eenvoudiger beheer van foto- en videomateriaal. Deze module was noodzakelijk om de Whitehouse.gov te laten voldoen aan een voorschrift voor toegankelijkheid van overheidswebsites.

De CIO van het Executive Office van de president, Dave Cole, schrijft in een blog verheugd te zijn dat andere ontwikkelaars ter wereld nu in staat zijn het werk dat is verricht voor Whitehouse.gov toe te passen in hun eigen ontwerpen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in