Wipro ziet normale marktsituatie weerkeren

29 april 2010

In het op 31 maart afgesloten vierde kwartaal van zijn boekjaar 2010 boekte Wipro met IT-services een omzet van 1,17 miljard dollar; 12 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. IT-dienstverlening is goed voor ongeveer drie kwart van Wipro’s totale omzet. In totaal boekte het concern een kwartaalomzet van circa 1,55 miljard dollar; 8 procent meer dan een jaar geleden.

De nettowinst kwam in het vierde kwartaal uit op 269 miljoen dollar. Dat is 21 procent boven het winstcijfer over de vergelijkbare periode in boekjaar 2009.

Volgens bestuursvoorzitter Azim Premji beleefde Wipro wederom een “sterk kwartaal met groei over een breed front”. De verticale markten technologie en telecom, die het moeilijk hadden, herstelden zich goed. Financieel directeur Suresh Senapaty voegt eraan toe dat ondanks “tegenwind” in de vorm van loonstijgingen en negatieve wisselkoerseffecten, de winstmarges zijn verbeterd.

Dat de zaken in opgaande lijn zijn, blijkt ook uit de groei van het personeelsbestand. Wipro kreeg er in de afgelopen drie maanden per saldo 5325 medewerkers bij, wat het totaal op ruim 108.000 bracht.

Over het eveneens op 31 maart afgesloten boekjaar 2010 rapporteerde Wipro met IT-services een omzet van 4,39 miljard dollar. Dat bedrag ligt maar 1,6 procent boven de omzet in boekjaar 2009. De totale jaaromzet klom met 6 procent tot 6,03 miljard dollar.

Wipro is na Tata en Infosys naar omzet gemeten de derde outsourcer van India. Het bedrijf kan veel westerse ondernemingen die IT-taken hebben uitbesteed tot zijn klanten rekenen.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!