Management

Branche
Gerard Sanderink

Winst Centric gehalveerd, cijfers 2018 niet aangepast

Roerig publicitair jaar en managementwisseling zijn niet de oorzaak winstdaling.

ICT-ondernemer Gerard Sanderink © Centric
3 augustus 2020

Roerig publicitair jaar en managementwisseling zijn niet de oorzaak winstdaling.

Centric meldt dat de winst over 2019 9,8 miljoen euro bedraagt. Dat komt neer op een halvering van de winst ten opzichte van 2018. De omzet daalde 7 miljoen euro naar 482 miljoen. De tegenvallende resultaten zijn volgens het bedrijf vooral het gevolg van het afstoten van 'hardware reselling'-activiteiten en 'housing solutions'.

Centric heeft een stormachtig jaar achter de rug. Een groot deel van het management van Centric stapte op en ging aan de slag bij concurrent Cegeka. Eigenaar Gerard Sanderink verweet zijn accountant dat hij fouten had gemaakt met de cijfers over 2018. Toch blijkt aanpassing van de cijfers niet nodig, constateert het FD.

De IT-dienstverlener noemt nu in zijn verslag 2019 'een publicitair roerig jaar'. Toch heeft die publiciteit weinig invloed gehad, want veel klanten - waaronder veel gemeenten en De Nederlandsche Bank (DNB) - hebben hun contracten verlengd. De resultaten worden vooral beïnvloed door het afstoten van activiteiten waardoor nu bijvoorbeeld meer capaciteit bij andere datacentra moet worden ingehuurd. Ook is flink meer uitgegeven aan de beloningen van bestuurders, onder meer als gevolg van de afkoopregelingen van enkele topmanagers. In totaal steeg deze post met een miljoen euro naar 2,15 miljoen.

Verder keerde Centric 80 miljoen extra dividend uit aan zijn enige eigenaar, Sanderink Investments, en steeg ook het reguliere dividend van 12 miljoen in 2018 naar 20 miljoen in 2019.

Het personeelsbestand van Centric daalde van 4308 naar 4006 en ook de uitgaven aan salariskosten gingen omlaag van 267 miljoen naar 248 miljoen.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.