Beheer

Infrastructuur
Satya Nadella

Windows raakt ondergeschikt aan Azure en Office 365

Azure staat centraal op de Build 2018-conferentie. Windows verdwijnt in Microsoft 365-aanbod.

Satya Nadella op Build 2018 © Microsoft
8 mei 2018

Azure staat centraal op de Build 2018-conferentie. Windows verdwijnt in Microsoft 365-aanbod.

Windows is nog altijd een belangrijk element in de bedrijfsvoering van Microsoft. Toch gaat de aandacht niet langer uit naar het pc-besturingssysteem.

Voor Microsoft draait het nu om het leveren van diensten vanuit de cloud. Op de ontwikkelaarsconferentie Build 2018 draait het vooral om toepassingen van machine learning en Internet of Things. CEO Satya Nadella zette zijn 'roadmap' uiteen en publiceerde die ook in een LinkedIn-post.

Een voorbeeld van een nieuwe dienst die Microsoft gisteren aankondigde is Azure IoT Edge Runtime. Ontwikkelaars kunnen daarmee slimme dingen in de fysieke wereld makkelijk koppelen aan cloudgebaseerde dienstverlening. Denk daarbij bijvoorbeeld aan drones die IoT Edge Runtime lokaal draaien en zo met beeldherkenning defecten in een pijpleiding kan opsporen. Microsoft heeft een samenwerkingsverband met dronebouwer DJI om deze toepassing verder te ontwikkelen.

Kinect, de gebareninterface voor spelcomputer en pc, is ook terug van weggeweest in het centrum van de aandacht op de Build-ontwikkelaarsconferentie. Met Project Kinect for Azure krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid diepteregisterende camera's aan te sturen met Azure IoT Edge. Kinect for Azure voorziet ook in een mogelijkheid 'dingen' in staat te stellen bewegingen van handen of armen te volgen en er op te reageren.

Microsoft kondigde gisteren ook Azure Kubernetes Service  aan. Met deze gereedschappen worden het makkelijker om het beheer van containers op Azure te regelen. De dienstverlening is gelijk doorgetrokken naar Azure IoT Edge, zodat de containers ook in toepassingen in deze omgeving kunnen worden beheerd met Kubernetes-tools.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.