Windows Phone zit in het verdomhoekje

31 maart 2016
Microsoft wil eigenlijk niet veel meer zeggen over de Windows Phone. Dat systeem zit duidelijk in het verdomhoekje, concludeert website PCWorld. De sterkste aanwijzing is, dat de telefoon helemaal niet werd genoemd in de keynote van de ontwikkelaarsconferentie Build 2016.

In die keynote ging het over de producten waarmee Microsoft denkt klaar te zijn voor de toekomst. "Uiteraard gaan we nog coole dingen doen met telefoons, maar dat komt later wel. Op dit moment is de Windows Phone wel belangrijk, maar het is zeker niet de punt van onze speer", zegt Windows-baas Terry Myerson.

Lumia

Vooral de gebruikers van de Lumia-telefoons zullen dit nieuws met gemengde gevoelens hebben gehoord. Zij zijn het merk al die tijd trouw gebleven, maar het lijkt er nu op dat ze toch gaan omkijken naar andere devices. Myerson liet zich nog wel ontvallen dat een toekomstige Windows Phone een scherm van "ongeveer 4 inch zal hebben". Dat betekent dat Microsoft gaat mikken op de ultieme draagbaarheid van de telefoon, zo'n beetje als Apple nu doet met de iPhone SE.

Hololens

De absolute topper op Build 2016 is de Hololens, een bril met Augmented Reality, die het gewone beeld wat de drager waarneemt kan aanvullen met extra gegevens die door de computer worden aangeleverd. Sommige analisten verwachten dat Microsoft de Hololens en de telefoon op termijn gaat combineren.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.