Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows Azure opener, beter schaalbaar en goedkoper

Om met de kosten te beginnen: de prijs die klanten in rekening wordt gebracht voor gegevenstransfer is – voor Europa en de VS - verlaagd van 15 naar 12 dollarcent per gigabyte.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Klanten met grote databases profiteren van de maximumprijs die ingesteld is voor de SQL Azure database: de toegestane databaseomvang in de Business Edition van Windows Azure is namelijk verdrievoudigd naar 150 gigabyte, maar de prijs ervan is op maximaal 499,95 dollar gesteld – de prijs die al gold bij een database van 50 gigabyte.

De prijsstelling van de Service Bus is vereenvoudigd; gebruik ervan kost voortaan 1 dollarcent per 10.000 berichten, en 10 dollarcent per 100 doorgifte-uren – als men de doorgiftefunctie van de Service Bus gebruikt. Tot en met 31 maart 2012 worden deze prijzen niet in rekening gebracht.

Betere ondersteuning open source

Bij die lagere kosten krijgen klanten van Microsofts cloudplatform meer functionaliteit. De nieuwe release voegt ondersteuning van verschillende opensourcetechnologieën toe. De softwaredevelopmentkit voor Azure ondersteunt nu ook Node.js JavaScript-bibliotheek voor het bouwen van webapplicaties; online is hulp beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars die deze functionaliteit willen aanspreken. Verder voegt Microsoft hulpmiddelen toe om het gebruik van de geïntegreerde ontwikkelomgeving Eclipse met Java, de NoSQL-database MongoDB en de zoekmachine Lucene/Solr in Windows Azure te faciliteren.

Verder toont Microsoft een proefversie van Apache Hadoop. Hadoop moet Azure aantrekkelijker maken voor de inzet bij big data-projecten. Niet iedereen komt in aanmerking voor een blik op de proefversie; geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Microsoft.

Meer functionaliteit

Tot de andere verbeteringen behoort een opgefrist beheerportal waarvan het gebruikersinterface is geïnspireerd door het metro-interface dat Windows 8 krijgt; verbeterd abonnementsbeheer en beter inzicht in de gemaakte kosten; een eenvoudiger aanmeldprocedure voor een proefperiode van 90 dagen en waarborgen tegen overschrijding van de maxima die tijdens de proefperiode (en de rekeningen die dan zouden volgen). Een volledig overzicht is te vinden op Microsofts Windows Azure-blog.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in