'Windows 8 is de toekomst van de pc'

15 februari 2010
Windows 8 wordt een totaal nieuw platform dat het denken over pc’s en de manier waarop we die gebruiken totaal zal veranderen. Dat stelde althans een enthousiaste Microsoft-medewerker in een blog, die vervolgens spoorslags offline werd gehaald.

“Men kan er minimaal op rekenen dat de volgende versie iets totaal anders wordt dan wat men gewoonlijk van Windows verwacht. Ik ben gewoon onder de indruk van het proces dat Steven [ Steven Sinofsky, het hoofd van de Windows en Windows Live divisie - red.] heeft opgezet om de eisen en wensen van onze klanten te inventariseren en om een team samen te stellen dat kan zorgen dat het ook gerealiseerd wordt”, schreef een ongeïdentificeerde medewerker van Microsofts helpdesk.

Volgens de medewerker zijn tientallen teams uit alle verschillende divisies van Microsoft betrokken bij het denkproces over wat hij aanduidt als Windows.next: “De thema’s die over tafel gaan zijn vormen daadwerkelijk een afspiegeling van waar mensen al jaren naar op zoek zijn, en zullen de manier veranderen waarop mensen denken over pc’s en waarop ze deze gebruiken. Dit is de toekomst van de pc.”

Ondanks de enthousiaste toonzetting en het ontbreken van details was Sinofsky kennelijk niet gecharmeerd van de ontboezemingen. De blog is namelijk verwijderd van het Microsoft Developers Network, waar hij oorspronkelijk gepubliceerd werd, nadat de site Activewin erover publiceerde.

Microsoft heeft nog niets losgelaten over Windows 8. Uit blogs en personeelsadvertenties is wel duidelijk dat er een 128-bitsversie komt, dat er een nieuw beheersraamwerk voor de serverversie komt voor IT-professionals, en dat Microsoft kijkt naar de robuustheid van applicaties en het updaten van applicaties van derden en virtuele machines. Het ontwikkelwerk zou van de zomer moeten starten; Windows 8 zou dan volgens de planning in 2012 uit moeten komen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.