Beheer

Windows
verbaasd

Windows 11-update sluit sommige gebruikers buiten - voor even

Probleem is irritant, de oplossing gemakkelijk.

© Shutterstock sakkmesterke
12 september 2022

Probleem is irritant, de oplossing gemakkelijk.

De update van Windows 11 zorgt ervoor dat het na het installeren en het toevoegen van een nieuwe Microsoft-account enige tijd onmogelijk is om in te loggen.

De update van Windows 11 versie 21H2 is bedoeld om een aantal problemen op te lossen, zoals bijvoorbeeld met het printen via de USB-poort maar ook het accepteren van Bluetooth headsets en het gebruik van Microsoft Edge in de IE-modus, schetst The Register. Maar vorige week bevestigde Microsoft dat door het installeren van de update een nieuw probleem ontstaat. Het manifesteert zich weliswaar maar in een heel beperkt aantal situaties maar laat de getroffen gebruikers wel in verwarring achter.

Na het installeren van de update en vervolgens het toevoegen van een nieuw Microsoft-account, lukt het niet meer om in te loggen na een herstart of nadat een gebruiker zich heeft afgemeld. Het probleem doet zich niet voor bij computers die gebruik maken van een Active Directory Domain-account of een Azure Active Directory-account.

Oplossing eenvoudig of niet

De makkelijkste oplossing is om enige tijd achterover te leunen en niets te doen. Het systeem lost het probleem vanzelf op, maar dat duurt even. Het is onduidelijk hoe lang deze zelfcorrectie in beslag neemt. Microsoft heeft het over 'korte tijd'.

Een lastiger uit te voeren procedure is een Known Issue Rollback (KIR). waarmee de update wordt verwijderd en de computer terugkomt in de staat voor de installatie daarvan.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.