Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 11 krijgt klassiek startmenu door tool

Windows 11 is nog volop in de maak, ook qua uiterlijk, maar Microsoft herziet onder meer het startmenu. Dat staat gecentreerd in de beschikbare proefversies van de volgende Windows-versie. Gebruikers die daar niet op zitten te wachten en die terug willen naar een meer klassiek startmenu kunnen zich nu tot een nieuwe tool wenden.
startmenu Windows 11
© Stardock
Stardock

Softwaremaker Stardock heeft een bètarelease uitgebracht van zijn tool Start11. Daarmee wordt een deel van de "verloren functionaliteit" in het huidige startmenu van Windows 11 weer teruggewonnen, stelt CEO Brad Wardell. Gebruikers van deze tool kunnen voorgaand uiterlijk en mogelijkheden van Windows' startmenu herstellen, maar kunnen het veelgebruikte GUI-element ook naar eigen smaak aanpassen.

Terug, en méér

Na de nu beschikbaar gestelde eerste bèta moet nog meer komen, want Stardock verklaart nog andere "spannende features" op stapel te hebben staan. De toolmaker wil daarmee niet alleen het startmenu van Windows 11 toegankelijker maken, maar ook nuttiger voor bedrijven en voor power users. Overigens werkt Start11 niet alleen op Windows 11, maar ook op de huidige versie 10.

Eerder heeft Stardock al Start8 en Start10 uitgebracht, voor respectievelijk Windows 8 en Windows 10. Die twee voorgaande versies van Microsofts besturingssysteem hebben het klassieke startmenu elk ook flink veranderd. Die veranderingen vielen niet altijd goed bij gebruikers. Microsoft heeft in reactie sommige zaken nog verder veranderd, of weer teruggedraaid.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in