Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10 wordt te herstellen via de cloud

In een preview over een nieuwe update spreekt Microsoft van de mogelijkheid om de installatie van Windows 10 via de cloud te herstellen.

In de Build 18950 zegt Microsoft dat het een nieuwe ‘cloud download’ aan het testen is. Die download zou gerelateerd zijn aan het resetten of verversen van de PC. “Deze functionaliteit is nog niet beschikbaar of werkend. We laten je weten wanneer het is, dan kun je het uittesten.”

Lijkt op MacOS

De kans is groot dat de download vanuit de cloud lijkt op hoe Apple omgaat om herstellen van MacOS. Ook daar kunnen gebruikers ervoor kiezen een kopie uit de cloud te halen. Op de Microsoft Surface pc’s is een dergelijke functionaliteit al te vinden. Gebruikers kunnen daar kiezen voor de optie ‘recover from the cloud’, waarbij een kopie van Windows 10 wordt gedownload en geherinstalleerd.

Er zijn nu wel tools op de markt die het mogelijk maken om Windows 10 te herstellen via de cloud, maar die zijn van externe leveranciers. Herinstallatie verloopt daarom nu ook nog vaak met een kopie die op een schijfpartitie staat of op een USB-stick.

Microsoft werkt momenteel aan een Lite-versie van Windows, aldus The Verge. Het herstellen van de installatie via de cloud zal een belangrijke functionaliteit zijn voor deze versies.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in