Innovatie & Strategie

Windows
taakbalk

Windows 10 stopt nieuws-widget in de taakbalk

Testversie Windows 10 brengt Bing-achtige nieuwsfunctie in beeld.

© Microsoft
11 januari 2021

Testversie Windows 10 brengt Bing-achtige nieuwsfunctie in beeld.

Microsoft bezorgt bètatesters van Windows 10 een nieuwe nieuwswidget in de taakbalk. Deze toevoeging voor 'News and Interests' komt rechtsonder in beeld, en omvat bijvoorbeeld ook het weerbericht. De opzet doet denken aan de 'live tiles' van het omstreden Start-menu in Windows 8.

Windows-gebruikers en -beheerders die zich hebben aangemeld voor Microsofts testprogramma Windows Insiders krijgen met de nieuwste bètarelease snellere toegang tot nieuws en interesses. Build 21286 van Windows 10 is voorzien van een widget die prominent in beeld is in de klassieke taakbalk van het pc-besturingssysteem. Daar staat dan een geïntegreerde feed van dynamische internetcontent, zoals nieuws- en weerberichten die gedurende de dag worden bijgewerkt.

'Niet meer omschakelen'

Senior program manager Brandon LeBlanc kondigt deze vernieuwing aan in een blogpost. Daarbij geeft hij aan dat de feed valt te personaliseren, met "relevante content op maat voor jou". De Microsoft-topman prijst de nieuws-widget aan: hij stelt dat gebruikers niet langer hoeven te schakelen tussen apps "of tussen je pc en smartphone" om op de hoogte te blijven van het nieuws en zaken waar ze in zijn geïnteresseerd. Vanuit de taakbalk valt voortaan naadloos een blik te werpen op berichten, "wanneer je maar wilt gedurende de dag", blogt LeBlanc.

Microsoft gaat prat op meer dan 4500 bekende bronnen voor de nieuws-, sport- en weerberichten die het in de taakbalk aanbiedt. Naast het naar voorkeur instellen van de weergegeven berichten kunnen gebruikers de nieuwe widget ook uitschakelen via de optie van een rechtermuisklik; op de taakbalk van Windows 10. Deze taakbalkwidget komt nu eerst naar testers in de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Australië en India.

De nieuwe nieuws-widget in actie:

Windows 10 'News and Interests' widget

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
7
Reacties
JvtW 14 mei 2021 10:26

Hoe kan ik deze ongevraagde rotzooi uitzetten?

Bop 01 februari 2021 17:05

Ik ben al de hele tijd bezig notifikaties op mijn telefoon uit te schakelen.
Dat geldt vooral voor automatische updates op mijn PC, en ik zit zeker niet te wachten op notifikatieherrie.

Overigens draai ik nog steeds Classic Start Menu. Joepie dat het nog werkt.

Eric-Jan H te D 13 januari 2021 01:06

De zoveelste poging om MSN en Bing door de strot te duwen.

M. Commandeur 12 januari 2021 17:23

We schuiven steeds verder achteruit op onze luie bank en laten steeds meer, anderen bepalen wat we belangrijk moeten vinden. Ik ben bang dat het gros van het aanbod vanuit Amerika, de Angelsaksische wereld komt en de neoliberale cultuur ons steeds verder wordt opgedrongen. Met de Engelse taal wordt ons ook een cultuur opgedrongen en vice versa. Maar laat het niet vervangen worden door de Chinese cultuur, met z'n totalitaire regiem. Het kan inderdaad nog veel erger.
Ontdek je eigen omgeving, vraag je af in wat voor wereld je wilt leven en maak je eigen keuzes!

Anko Groenewegen 11 januari 2021 18:04

Razend irritant - je zal toch aan het werk zijn, en iedere keer dat soort voorgesorteerde zooi in je snoet gepusht krijgen.
Inderdaad: gelukkig kan je het uitzetten. Gaat héééééél snel gebeuren.

Ruud Schmeitz 11 januari 2021 16:48

"Naast het naar voorkeur instellen van de weergegeven berichten kunnen gebruikers de nieuwe widget ook uitschakelen via de optie van een rechtermuisklik."

Mooi !

Don van Riet (oud KPN strateeg) 11 januari 2021 16:12

Al veel eerder hoopte MS met het continue tonen van live media en pushberichten een rol in de distributie van media te spelen. Dat was of al in XP het geval of juist pas in Vista, te lang geleden voor me om exact te herinneren. Wel dat het om een aantal kanalen ging die naast de normale kolom van de Windows zichbaar werden en waarin ook nieuws streaming was vervat. Push type omdat de PC gebruiker er ongevraagd mee werd geconfronteerd. Nu smartphone gebruikers allerlei apps gebruiken waarvan de meldingen -al of niet bewust- continue verschijnen en met Google Nieuws als media kanaal begrijp ik die hernieuwde interesse van MS wel.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.