Management

Windows
Windows 10

Windows 10 privacysettings weer op de schop

Met de Fall Creators Update gaat vanaf oktober een nieuw privacy-regime in

© Pixabay CC0 Public Domain
14 september 2017

Met de Fall Creators Update gaat vanaf oktober een nieuw privacy-regime in

De aanpassingen komen bovenop de wijzigingen die al in de vorige update werden gepresenteerd.

Het gaat vooral om de toestemming die apps van derden moeten vragen voor toegang tot onderdelen en functies van de pc's. In feite trekt Microsoft de instellingen meer gelijk met die al langer op het mobiele platform gebruikelijk zijn, concludeert Ars Technica.

Tot nog toe krijgen apps van derden impliciet toestemming functies als camera, agenda, contacten en bestanden. Alleen voor het benaderen van locatie-informatie moeten apps expliciet een goedkeuring krijgen. Daarna kunnen gebruikers in de privacy instellingen de toestemming waar ze onbewust mee hebben ingestemd, intrekken.

Altijd expliciet toestemming nodig

Met de komst van de Fall Creators Update moeten apps expliciet toestemming vragen voor het benaderen van alle functies waarbij privacy in het geding kan zijn. Dat gaat overigens alleen op voor apps die voor het eerst worden gebruikt. Alle apps die al op de pc staan geïnstalleerd op het moment van upgraden nemen automatisch de instellingen van voor de update over.

Tijdens de installatie van de Fall Creators Update krijgen gebruikers wel een privacystatement te zien waarin Microsoft uitlegt welke data het besturingssysteem verzamelt.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.