Beheer

Windows 10 mag illegale software weggooien

16 augustus 2015
Als je op 'akkoord' klikt bij de installatie van Windows 10, dan geef je Microsoft meteen toestemming om je systeem te doorzoeken om te kijken of er geen illegale software op draait. Mocht dergelijke software worden aangetroffen, dan kan die meteen worden weggehaald. Deze truc staat in de Europese gebruikersovereenkomst, aldus de Australische website PCAuthority.

Wanneer Microsoft een update stuurt voor Windows 10, dan mag het systeem ongevraagd worden doorgelicht. Indien "counterfeit games" of "unauthorized hardware peripheral devices" worden aangetroffen, dan kunnen die verwijderd dan wel disabled worden. Microsoft geeft verder geen uitleg over de strekking van deze mededeling, zo meldt PCAuthority

Gekraakte hardware

Het vermoeden bestaat dat deze clausule is opgenomen tegen mensen die bijvoorbeeld een XBox gameconsole hebben gekraakt en daarop een versie van Windows 10 hebben draaien. Ook mensen met legitieme hardware die een gekraakt spel gebruiken onder Windows 10 zouden hier aangepakt kunnen worden.

Goed lezen

Zoals altijd is het zaak om een user license goed te lezen voordat op OK wordt geklikt, maar veel mensen zien er tegenop om een document dat pagina na pagina beslaat helemaal door te lezen. Ook de taal waarin zo'n licentie is opgeschreven nodigt vaak niet uit tot lezen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.