Beheer

Cloud
containers

Windows 10 krijgt Hyper-V containers

© Pixabay.com
5 april 2016
Microsoft heeft aangekondigd met de Anniversary Update deze zomer in de Windows 10-client ondersteuning te bieden voor Hyper-V containers.

De ondersteuning komt binnenkort al beschikbaar voor deelnemers aan het Insider publieke bètatestprogramma. Door de Hyper-V-ondersteuning standaard onderdeel te maken van de Windows 10-client krijgen ontwikkelaars meer mogelijkheden cloudapplicaties te bouwen die kunnen profiteren van voorzieningen in het lokale besturingssysteem, zegt Microsoft.

Door de nieuwe mogelijkheden hoeven cloudontwikkelaars ook niet langer op hun testmachine een virtual machine te installeren om daarbinnen weer een container te implementeren. De containers die gebouwd zijn voor Windows 10 kunnen volgens Microsoft probleemloos op Windows Server 2016 worden toegepast, als Windows Server Containers of als Hyper-V Containers.

Hyper-V containers krijgen hun eigen instantie in de Windows 10 kernel. Er is dus geen verschil met een echte servercontainer die ook direct inhaakt op de kernel.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.