Beheer

Windows 10
Windows 10 installeren

Windows 10 installeert ongewenste drivers

Eenmaal gedetecteerd, altijd geladen.

© CC BY 2.0,  quapan
4 augustus 2015

Eenmaal gedetecteerd, altijd geladen.

Mensen die Windows 10 op hun systeem installeren, moeten er op bedacht zijn dat het besturingssysteem drivers installeert, ook voor hardware die er helemaal niet meer is. Hiervoor waarschuwt website ExtremeTech.com.

Het update-proces bij Windows 10 is 'mandatory', wat wil zeggen dat alles wat Microsoft doorstuurt als update ook inderdaad wordt geïnstalleerd. Nader onderzoek wijst uit, dat Windows 10 geen mechanisme heeft om vast te stellen welke hardware onderdeel uitmaakt van een systeem. Een gebruiker die een speciale grafische kaart gebruikt, moet niet raar opkijken als hij met een generieke driver (die veel minder mogelijkheden heeft) moet werken. De problemen worden pas echt merkbaar, wanneer een kaart van 'buiten de eigen familie' wordt aangesloten. Bijvoorbeeld een AMD grafische kaart in plaats van eentje met een Intel-chip.

Gewoontediertje

Als Windows eenmaal een bepaalde kaart heeft gedetecteerd, blijft die in het updateschema zitten, ook al heeft de gebruiker een hele andere kaart in zijn systeem zitten en zijn alle voorgaande drivers verwijderd. Meer informatie is te lezen op de website van ExtremeTech.

 

 

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
Kees Noorlander 15 oktober 2020 12:41

Ook bij Windows 8.1 blijft Windows ongewenst drivers installeren. Zoals 2 drivers voor een HP-printer, elke dag opnieuw. Terwijl die allang geïnstalleerd is.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.