Beheer

Infrastructuur
Windows 10 Update

Windows 10 feature updates voortaan kleiner

Microsoft belooft betere efficiency als UUP Windows Update vervangt.

© CC BY-SA 2.0,  Raymond Shobe
7 november 2016

Microsoft belooft betere efficiency als UUP Windows Update vervangt.

Microsoft neemt het mechanisme waarmee updates worden verspreid en geïnstalleerd opnieuw op de schop.

Een van de belangrijke wijzigingen is dat de feature updates - die een tot twee keer per jaar worden verpreid - veel kleiner in omvang worden. Microsoft bouwt in het nieuwe Unified Update Platform (UUP) de mogelijkheid in om alleen de wijzigingen ten opzichte van het in gebruik zijnde besturingssysteem te installeren. Dat kan wel tot een derde van de omvang schelen, zegt Bill Karagounis, directeur program-management, in een officiële blog

Nog een jaar wachten

Tot nog toe werd bij de installatie van een feature-update zoals laatst de 'Anniversary Update' het besturingssysteem vrijwel volledig overschreven. Daardoor moest bij elke pc 3 tot 4 GB worden afgeleverd. De eerstvolgende feature update - de Creators Update die voor maart 2017 staat gepland - zal nog op de oude manier gaan. Maar de update daarna verloopt dan volgend de nieuwe aanpak.

Deelnemers aan het Windows Insider testprogramma kunnen al voor het eind van het jaar UUP uitproberen. Zo heeft Microsoft nog een jaar de tijd om het nieuwe updatemechanisme goed in de vingers te krijgen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.