Beheer

Security
Inlog met vingerafdruk

Windows 10 beveiliging leunt zwaar op biometrie

© Pixabay Public Domain CC0,  TheDigitalWay - Kris
17 februari 2015
Microsoft wil het gebruikers van Windows 10 zo makkelijk mogelijk maken om alternatieven in te zetten voor de kwetsbare combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord .

Windows 10 krijgt daarom ondersteuning voor de aankomende versie van de Fast IDentification Online (FIDO)-specificaties. Deze standaard belooft een eenvoudige inzet van biometrische identificatie-apparatuur van verschillende leveranciers mogelijk te maken. Het initiatief voor de standaard heeft inmiddels de steun van veel grote bedrijven uit de high-tech-sector en de financiële wereld gekregen. 

De FIDO-standaard is er op gericht de combinatie gebruikersnaam en wachtwoord volledig te vervangen en in plaats daarvan de biometrische hulpmiddelen in te zetten als extra beveiligingsoptie. Toch kan de biometrische identificatie ook naast de klassieke authenticatie worden ingezet. Bovendien zorgt de standaard er voor dat er geen biometrische gegevens van de gebruiker centraal worden opgeslagen. Alle authenticatie regelt het systeem lokaal.

Microsoft kondigde de ondersteuning van FIDO aan ter gelegenheid van de Cybersecrity top die vrijdag in Silicon Valley werd gehouden. De eerste versie van de FIDO-standaard werd in januari vrijgegeven. Windows 10 gaat gebruik maken van de versies 2.0 en hoger van de standaard. 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.