Loopbaan

Carriere
Winc Academy

Winc Academy pakt met bijzondere opleiding tekort IT-personeel aan

'We willen het liefst binnen drie jaar tijd vijfduizend mensen opleiden.'

3 oktober 2019

Een eerste groep studenten is op de laatste dag van september begonnen aan een geheel nieuwe programmeeropleiding. Op de Winc Academy worden ze in zes weken opgeleid tot front-end developer, om hun vaardigheden daarna in de praktijk uit te breiden. “We willen mensen helpen om een nieuwe, goede stap in het bedrijfsleven te zetten en het tekort aan IT-personeel oplossen”, vertelt mede-oprichter Marijn Pijnenborg aan AG Connect.

De Winc Academy is om diverse redenen opvallend. Oprichters Pijnenborg en Carla Snepvangers laten studenten bijvoorbeeld pas betalen voor de opleiding als ze een baan hebben gevonden. “Daar hebben we voor gekozen om de belangen gelijk te trekken”, licht Pijnenborg toe.

Doel: dat je aan de slag kunt

“Het doel voor studenten is natuurlijk niet om een opleiding te volgen, maar om te zorgen dat je wat kunt en straks aan de slag kunt.” De studenten van Winc Academy zijn namelijk mensen die vanuit een ander werkveld de overstap naar programmeren maken.

De eerste lichting - met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar - bestaat dan ook uit een diverse groep mensen. Sommigen hadden hiervoor geen baan, anderen zijn net afgestudeerd en hebben een verkeerde studie gekozen, en weer anderen hebben hun baan hiervoor opgezegd.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!