Wikipedia gaat Teylers Museum promoten

24 januari 2012
Teylers Museum en Wikimedia gaan samenwerken om de collectie van het wereldberoemde museum aan het Spaarne via Wikipedia breder over het voetlicht gebracht te krijgen.

 Teylers Museum heeft Wikimedia Nederland weten te winnen voor het idee van een schrijfwedstrijd. Via de 'Teylers Challenge' worden de vrijwilligers achter de online encyclopedie Wikipedia uitgenodigd verhalen over de onderwerpen in het museum online te zetten.

Gedeeld verlichtingsideaal

Teylers stelt informatie, afbeeldingen en kennis van medewerkers beschikbaar. Het wordt de eerste keer dat een Nederlands museum en Wikipedia op deze manier samenwerken. Partijen spreken in een gezamenlijk persbericht van een gedeeld verlichtingsideaal.

Openbare proefnemingen

Teylers is in 1784 geopend als kennisinstituut voor kunst en wetenschap. Doelstelling was alle beschikbare kennis in de encyclopedisch opgezette Ovale Zaal bijeen te brengen en toegankelijk te maken zonder bemoeienis van kerk of staat. In de zaal werden openbare proefnemingen georganiseerd en lezingen gehouden om kennis zo breed mogelijk te delen. Wikipedia is opgericht om kennis vrij toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.