Beheer

Netwerken

Wifi-verbod in Franse kinderdagverblijven

3 februari 2015
In Frankrijk mogen crèches geen wifi meer hebben. Ook in lagere scholen en op andere plaatsen komen er maatregelen.

De wet werd volgens Le Figaro afgelopen donderdag goedgekeurd in het parlement na enkele jaren van discussie en dicteert dat er een soberheid moet zijn rond de elektromagnetische uitstoot van gsm's, draadloze camera's en antennes, waaronder wifi-signalen.

Die soberheid wil zeggen dat kinderdagverblijven geen wifi-stations meer mogen hebben. Ook lagere scholen hebben door de wet nieuwe regels gekregen: hier mag draadloos internet nog wel, maar moet het signaal wel worden uitgeschakeld wanneer het niet in gebruik is. Voor wifi-signalen afkomstig van buurtbewoners of nabijgelegen handelszaken lijkt er voorlopig niets te veranderen.

Effect onbekend

De maatregel moet er voor zorgen dat jonge kinderen minder in contact komen met elektromagnetische straling. Al moeten we daar bij opmerken dat studies over de impact van dergelijke straling elkaar al jaren tegenspreken. Zo is het niet bewezen dat in de buurt van gsm's, zendmasten en wifi leven leidt tot tumoren of andere ziektes.

Frankrijk is het eerste land met dergelijke wetgeving. VRT merkt wel op dat in Gent en andere steden draadloos internet wel al langer wordt gebannen in kinderdagverblijven en kleuterscholen. Wel heeft de Brusselse regering sinds enkele jaren de straling voor zendmasten drastisch verlaagd naar 4 Volt per meter, tot groot ongenoegen van de operatoren die sindsdien een veel slechtere dekking hebben in de hoofdstad.

Bron: Datanews

Lees meer over
1
Reacties
Jacobus 04 maart 2017 22:27

"Al moeten we daar bij opmerken dat studies over de impact van dergelijke straling elkaar al jaren tegenspreken. Zo is het niet bewezen dat in de buurt van gsm's, zendmasten en wifi leven leidt tot tumoren of andere ziektes."

De meerderheid van al het "onafhankelijke" onderzoek toont aan dat straling van mobiele apparaten zoals smartphones, tablets en draadloze laptops schadelijk is voor de gezondheid en kan leiden tot o.m. kanker en onvruchtbaarheid.

Dr. Henry Lai van de Universiteit van Washington toont aan dat studies die door de industrie zelf betaald worden een heel ander beeld geven over de veiligheid van draadloze techniek dan die door onafhankelijke instituten uitgevoerd worden.

http://eigenkracht.blogspot.nl/2016/04/lezing-tu-delft-mobiele-straling…

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.