Loopbaan

Carriere
Managers

Wie wil er vandaag CISO zijn?

10 eigenschappen die een echt goede CISO moet hebben

© CC0,  Pixabay
23 maart 2020

De chief infomation security officer (CISO) is van cruciaal belang voor een goede informatiebeveiliging. Er is dan ook een enorme vraag naar goede CISO's. Maar wat maakt een CISO nu goed? Marc Vael zet de 10 belangrijkste kenmerken van een goede CISO op een rijtje. 

De CISO heeft de leiding als het gaat om de informatieveiligheid van een organisatie. Maar de rol gaat tegenwoordig verder dan het definiëren van principes en procedures binnen het veiligheidsbeleid van een organisatie. Goede CISO’s spelen vandaag een centrale rol in het beheren van alles dat binnen een organisatie met veiligheid te maken heeft. Citibank was de eerste organisatie die in 1994 een CISO aanstelde: een zeer technische job met rapportering naar de CIO. De functieomschrijving van een CISO anno 2020 is nog volop in ontwikkeling.  

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een goede CISO anno 2020?

Een goede CISO is het ultieme wapen van een organisatie in het arsenaal tegen veiligheidsproblemen. Een CISO is een veelgevraagd persoon, omdat de rol een grote technische kennis combineert met veel ervaring, leiderschap, financiële kennis, zakelijk inzicht, visie en persoonlijkheid. Er zijn wereldwijd meer dan 1 miljoen openstaande vacatures. Een collega-CISO stuurde me recentelijk dit herkenbare beeld door.

Cybersecurity Nutritional Facts

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!