Management

Branche
Kees Verhoeven

"Wie geen tech-visie heeft kan geen tech-beleid voeren"

IT-politicus Kees Verhoeven maakt zich sterk voor meer IT in de politiek

Kees Verhoeven © D66
23 februari 2017

Kees Verhoeven voelt zich eenoog in het land der IT-blinden: "De politiek heeft nog te veel; de houding van 'we vinden die diensten toch allemaal leuk?' "

  • Je bent tot IT-politicus van het jaar uitgeroepen. Met afstand. Wat heb je persoonlijk met IT? Was IT iets waar je altijd al een interesse in had, of is het gekomen met je kamerlidmaatschap?

“Dat laatste. Pas toen ik in de Tweede Kamer zat, ging ik er het belang van inzien. Aanvankelijk via de invalshoek van economische zaken, maar al gauw ook via de invalshoek van persoonlijke vrijheid. Ik kreeg te maken met de cookiewet en met de discussie over netneutraliteit. Daarbij werd me duidelijk dat het bedrijfsleven, terecht, enorm veel belang hecht aan ruimte voor online ondernemerschap. Maar wat me ook duidelijk werd, is dat regels maken binnen het domein van IT verdraaid ingewikkeld is. Want die cookiewet – waar wij helaas ook mee hebben ingestemd –is natuurlijk een vreselijke wet. Ik sta nog steeds achter de bedoeling om de privacy van burgers te beschermen, maar de manier waarop we die wet hebben vormgegeven, was niet functioneel. Dat is een les geweest op grond waarvan ik me heb gerealiseerd dat IT een complex domein is, waarvan je als politicus verdomd goed op de hoogte zult moeten zijn om geen dingen te doen waarvan je de praktische uitwerking niet overziet.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!