Beheer

Security
WhatsApp

WhatsApp toch niet safe

Facebook en WhatsApp kunnen berichten onderscheppen en decoderen

16 januari 2017

Facebook en WhatsApp kunnen berichten onderscheppen en decoderen

WhatsApp is minder goed beveiligd dan het zelf claimt. Afgelopen zaterdag bleek dat berichten onderschept en gedecodeerd kunnen worden.

Het lek is ontdekt door Tobias Boelter, een cryptograaf en security researcher bij de Berkely Universiteit in Californië. Hij wees Facebook, de eigenaar van WhatsApp al in april vorig jaar op deze loop.

WhatsApp beweert dat zijn berichtenverkeer zo goed versleuteld is dat zelfs zij als eigenaar van de dienst het niet kunnen monitoren. Eveneens zou de encryptie niet te ontcijferen zijn.

WhatsApp’s end-to-end encryption is gebaseerd op security keys van Open Whisper Systems. WhatsApp is echter in staat deze end to end service te onderscheppen zonder dat de ontvanger het merkt. De afzender van een onderschept bericht krijgt slechts een ‘not delivered message' met het verzoek het bericht opnieuw te sturen. Dat tweede bericht wordt dan gewoon afgeleverd.

In een reactie op dit bericht laat een Engelse politicus weten niet verbaasd te zijn. “Alles is te kraken dus ook WhatsApp”. Zijn advies is om gevoelige informatie nooit via publieke media te versturen.

1
Reacties
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.