Beheer

Apps
BlackBerry Curve 9360

WhatsApp ondersteunt Nokia S40 langer dan BlackBerry

WhatsApp schrapt zijn support voor BlackBerry; het jaar uitstel is verlopen.

BlackBerry Curve 9360 © BlackBerry
27 december 2017

WhatsApp schrapt zijn support voor BlackBerry; het jaar uitstel is verlopen.

Chat-app WhatsApp laat BlackBerry OS 10 nu vallen, net als Windows Phone 8. Het oudere Nokia S40 overleeft de jongere concurrenten met een jaar.

Het gevallen BlackBerry ziet na een jaar uitstel alsnog WhatsApp zijn platform verlaten. Het mobiele besturingssysteem van de smartphonepionier krijgt vanaf 31 december aanstaande geen support meer. Dit betekent niet dat de veelgebruikte chat-app dan niet meer functioneert, merkt WhatsApp op in een blogpost. Maar het is wel zo dat bepaalde functies op een gegeven moment kunnen wegvallen. Een daarvan is het aanmaken van nieuwe accounts en het her-verifiëren van bestaande accounts.

Naast BlackBerry OS en BlackBerry 10 trekt WhatsApp ook de stekker uit zijn app voor Windows Phone 8.0. Voorganger Windows Phone 7 is vorig jaar al verlaten door WhatsApp, die toen oorspronkelijk ook van plan was zijn BlackBerry-support te schrappen. Lobbywerk door die smartphonemaker heeft een jaar uitstel opgeleverd.

S40 en Gingerbread

Opvallend is dat WhatsApp zijn ondersteuning voor het klassieke Nokia S40-besturingssysteem nog aanhoudt tot 31 december 2018. Het platform, dat voluit Series 40 heet, draait op Nokia’s middenmoot van mobiele telefoons die wel enige smart-functies hebben. Dit omvat ook apps zoals dus WhatsApp.

Nog langer ondersteund worden oude Android-versies: WhatsApp zet op 1 februari 2020 een streep voor Android 2.3.7 (codenaam Gingerbread). De support voor die Android-versie en zijn oudere voorgangers wordt op die datum stopgezet. Qua marktaandeel is Gingerbread goed voor slechts 0,4 procent van de Android-markt.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.